De onverdiende reputatie van het eiwitdieet

Eiwitdiëten hebben tegenwoordig niet altijd een even goede reputatie. De meest gehoorde klachten zijn dat men een sterk hongergevoel heeft gedurende het hele dieet en dat het gewicht er in no-time weer aan is gekomen. Dat komt omdat veel van de beruchte ‘crashdiëten’ ook gebruik maken van eiwitshakes als maaltijdvervangers. Die berusten echter volledig op de consumptie van die shakes. Verder eet je tijdens die diëten écht niks. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

eiwitdieet

Het probleem van het crashdieet met eiwitshakes is dit: doordat je alleen maar eiwitshakes eet (of drinkt, afhankelijk van hoe je het ziet), krijg je bij lange na niet voldoende calorieën binnen. Je lichaam gaat in de spaarstand en slaat alles op wat je maar binnenkrijgt. Zo val je natuurlijk niet af, en dat is precies wat je lichaam in zo’n geval wilt: je zit in een hongerperiode, dus doe even rustig aan! En het spreekt natuurlijk vanzelf dat je je dan ook niet goed voelt tijdens het dieet: je hebt constant honger, en dat speelt je emotionele gesteldheid ook parten.

Be-Slank biedt ook eiwitdiëten, maar in hun variant eet je ’s avonds wél normaal. Natuurlijk moet je je dan niet helemaal volproppen bij het avondeten, want dan val je nog steeds niet af. Maar je krijgt de mogelijkheid om voldoende calorieën binnen te krijgen zonder de spaarstand. Zo val je af én voel je je beter tijdens je dieet. Ook mag je bij het dieet van Be-Slank een of twee stukken fruit per dag nemen als afwisseling op je shakes. Dat alles maakt het dieet van Be-Slank zeer goed vol te houden.

Veel mensen vergeten dat een dieet ook een mentaal aspect heeft, en falen daarom in het behalen van hun streefgewicht. En crashdiëten (ook de varianten op basis van eiwitshakes) verwaarlozen dat aspect, en daardoor heeft het eiwitdieet bij sommige mensen een zeer slechte reputatie opgebouwd. Het eiwitdieet van Be-Slank besteedt wél aandacht aan je mentale gezondheid, dus effectief én goed vol te houden. Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig?