Nog net even dat ene kilootje eraf

Hoewel eiwitshakes vaak toegewezen worden aan mensen die te zwaar zijn, zijn er ook mensen die ondanks dat ze een gezond BMI hebben toch nog net even dat ene kilootje kwijt willen raken. Of dat nu is om komende zomer in een bikini te passen zonder schaamte of gewoon omdat je kleding lekkerder zit wanneer je iets lichter bent.

Een gezond BMI ligt tussen de 20 en 25, wanneer je BMI hoger ligt dan 25 ben je te zwaar, en wanneer je BMI boven de 30 uitkomt heb je ernstig overgewicht en heb je kans dat je gezondheidsklachten zult gaan ontwikkelen. Diabetes is veel voorkomend bij mensen die een te hoog gewicht hebben maar ook bepaalde vormen van kanker komen vaker voor bij mensen met ernstig overgewicht. De BMI schaal geeft tegenwoordig zelfs morbide obesitas aan wanneer een BMI boven de 50 komt. We worden over de gehele wereld gezien namelijk steeds zwaarder, en ieder pondje komt door het mondje.

Mensen die tegen een BMI van 25 aan schommelen zullen niet altijd even tevreden zijn met hun lichaam en zullen vaak een aantal kilootjes kwijt willen raken. Dit kan erg gemakkelijk door een week intensief gebruik te maken van eiwitshakes, en om daarna af en toe nog een keer een shake toe te voegen aan je voedingspatroon. Voor mensen die officieel overgewicht hebben (dus een BMI van 25 of hoger) is het zeker aan te raden om wat aan je gewicht te gaan doen. Hoe zwaarder je wordt hoe lastiger het wordt om met een gezond leefpatroon je gewicht weer aan de goede kant van de schaal te krijgen. Wie overgewicht heeft kan niet gemakkelijk bewegen, wie niet beweegt verbrandt geen calorie├źn en wie geen calorie├źn verbrandt valt niet vanzelf af. Daarom is afvallen met shakes een handig zetje in de goede richting, maar uiteindelijk zal je je hele eetpatroon moeten keren om niet opnieuw aan te komen wanneer je weer normaal zult gaan eten.

gezond afvallen doe je met eiwitshakes